Waar schaf je een pup aan

 
We weten allemaal dat puppies schattig zijn. En dat wachten vaak te lang duurt vooral als je op zo een klein pluizig bolletje moet wachten.
 
Maar laten we op een punt duidelijk zijn. Het wachten is het zeer zeker waard.
Alvorens je een pup aanschaft ga je opzoek naar informatie. Daarbij komt kijken welk ras bij je past.
Ga je voor een rashond of een stamboomloze hond ? Dat zijn feiten waar je goed over na moet denken.
 
Voor rashonden raad ik aan om met meerdere fokkers contact op te nemen. Deze kunnen vaak veel info geven over het ras, hoe ze qua aard zijn enzovoort.
Daarbij kun je vaak ook nog veel informatie uithalen bij rashondenverenigingen. 
 
Helaas zijn er ook bij rashondenfokkers nog steeds mensen die het doen voor het geld en niet naar de gezondheid omkijken van de ouder honden inclusief de pups zo zijn al vele mensen helaas op de koffie gekomen met heel veel pijn en verdriet achteraf. Helaas heeft stamboom niet alles te zeggen.
Ga bijvoorbeeld bij meerdere fokkers op bezoek en kijk hoe ze met de honden zijn en omgaan. Hoe zitten de honden erbij, groeien ze op in huis of kennel.
 
Onze eigen ervaring momenteel :
 
 
Zoals jullie begrijpen zijn wij echte langstokhaar /  Oud Duitse herder fanaten.
 
Daardoor zijn we gaan zoeken op Oud Duitse herder fokkers. Alvorens we bij Dorpzicht uitkwamen hadden wij al meerder fokkers gesproken, maar met alle voelde het toch niet zo al te lekker. Daardoor bleven we zoeken en zijn we uiteindelijk op de Langstokhaar & Oud Duitse herder vereniging uitgekomen. Na alles te hebben kunnen lezen op hun site wisten we dan ook dat we aan het juiste adres waren. Toen we bij nestplanning gingen kijken kwamen we de combinatie Akyra van Dorpzicht x Follow de la legende du loup Noir tegen, die ons eigenlijk per direct aansprak. Uiteindelijk zijn we op de fokker zijn site uitgekomen. We hebben allereerst op ons gemak alles doorgelezen en gekeken. Alleen de site liet al een indruk van vertrouwen achter. Waardoor we hebben besloten ons in te schrijven. Ik geloof dat we ons rond 5 uur in hadden geschreven en rond 9 uur belde de fokker al. We hebben een fijn gesprek gehad en ook alles werd zeer duidelijk aan ons uitgelegd. We stonden al ingeschreven voordat Akyra was gedekt, eerlijk is eerlijk maar het gaf een fijn vertrouwd gevoel. Op 24 december 2013 zijn we kennis gaan maken met Johan Sluijer en zijn gezin. Ik was alvorens ontzettend nerveus, maar die mensen laten je werkelijk thuis voelen. Ook de honden zijn geweldig, we kregen een hartelijk welkom en wat zijn het toch een knuffelberen. 
 
Het voelt ontzettend goed omdat we alvorens de pup er is al kennis hebben kunnen maken met de fokker en de honden. Wij weten duidelijk waar we aan toe zijn.
 
Mede daardoor dat we mensen wel willen waarschuwen voor de gevaren die er op de loer liggen.
Broodfok zal ook nog besproken worden op ander gedeelte van de site

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode